Το "Για την Πατρίδα" καλύπτει μια περίοδο από το 995 ως το 1014 (στο τέλος μόνο με γενικές αναφορές). Η πεζογράφος μάλλον το εμπνεύστηκε το 1907, όταν άρχισε να μελετά την ιστορία του Βυζαντίου. Με τη συγγραφή του απέβλεπε να δώσει στα Ελληνόπουλα ένα βιβλίο ευχάριστο και μορφωτικό, ελληνοπρεπές πρώτα απ' όλα, που θα τα έκανε να νιώσουν περήφανα για την πατρίδα και την κληρονομιά τους. Ιδιαίτερη σημασία έχει και ο χώρος όπου διαδραματίζονται όσα περιγράφει η Π. Σ. Δέλτα (Αχρίδα - Δυρράχιο - Σκάμπα - Βοδενά/ Έδεσσα - Πέλλα - Βουτέλιο /Μοναστήρι - Θεσσαλονίκη κτλ.), δηλ. το βόρειο τμήμα της σημερινής Ελλάδας, ένας χώρος που ενδιέφερε ειδικά την πεζογράφο, αφού αυτή του αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος του έργου της.
Είναι φτιαγμένος από ανθεκτικό πλαστικό και κλείνει με κουμπί για μεγαλύτερη ασφάλεια και μεταφορά των εγγράφων. Οι διαστάσεις είναι 24×17. Ιδιαίτερα ..
Ποιοτική γόμα με εργονομικό σχήμα, σβήνει εύκολα, χωρίς προσπάθεια Κατάλληλη για μολύβια γραφίτη και για ξυλομπογιές Υψηλής ποιότητας σύνθεση χωρίς PV..
Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, ο Σέρλοκ αναζητά επίμονα μια νέα περιπέτεια, μια νέα έρευνα, για να απασχολήσει το ιδιοφυές μυαλό του. Έτσι, σαν παιχνίδι, η..